Iso Span
EcoDomo
Karatemd
 

                                            Metoda de constructie

            Sistemul de blocuri cofraj permite constructia de cladiri cu unu sau mai multe etaje, durabile si foarte calduroase.

            Blocul in cauza are functia de cofraj pierdut si cea de izolare a peretelui, in timp ce rezistenta acestuia este asigurata de miezul intern din beton.

            Geometria speciala a blocurolor permite aplicarea armaturii atat pe verticala cat si pe orizontala intr-o pozitie echidistanta fata de cele doua margini ale miezului din beton. In cazul in care structura cere acest lucru, se poate mari procentul de armatura in apropierea deschiderilor si a colturilor cu scopul de a creste rezistenta  flexionala pe planul peretilor.


                        Concept de structura de tip cutie

            O structura cu pereti de sustinere este un sistem tridimensional construit din pereti verticali, asezati de obicei in doua directii ortogonale intre ele, si tavane orizontale. Daca aceste elemente structurale plane sunt conectate in mod rational si eficient, genereaza un sistem al carui comportament static este de tip cutie, capabil sa ofere o rezistenta adecvata in toate directiile.

                        Comportament seismic

            - Pentru cutremure de mica intensitate trebuie limitate deplasarile si deformarile, pentru a asigura minimizarea daunelor atat pentru elemente structurale cat si nestructurale ( Stare Limita de Dauna). Pentru a garanta acest lucru, structura trebuie sa fie suficient de rigida si rezistenta;

            - Pentru cutremure de intesitate mare, structura trebuie sa se poata deforma fara o pierdere excesiva a rezistentei. Pentru a obtine acest lucru, structura trebuie sa fie suficient de flexibila, ca sa permita suportarea unor deplasari mari fara a ajunge la colaps si la pierderea de vieti umane admitand insa daune grave ale elementelor structurale (Ultima Stare Limita).

                        Rezistenta la foc

            Prin studiile experimentale speciale efectuate pe un perete din blocuri din aschii de lemn mineralizat cu grosimea de 25 cm si miez din beton  cu grosimea de 16 cm, s-a certificat ca, caracteristica de rezistenta la foc a peretelui analizat este de peste 180 de minute, raportat la urmatorii parametri:

            - R stabilitate: capacitatea de pastrare a rezistentei mecanice la actiunea focului;

            - E etansare: capacitatea de a nu lasa sa treaca si nici de a produce, daca este supus la actiunea focului pe o parte, flacari, vapori sau gaze calde pe latura expusa;

            - I izolare termica: capacitatea unei structuri de a reduce, intr-o anumita limita, transmiterea caldurii.

            Tipul experimentat a obtinut asadar certificatul de produs de constructie REI 180.