Iso Span
EcoDomo
Karatemd
 

      Ambianta apropiata de cea naturala ca urmare a utilizării produselor de origine naturală, lemn şi ciment.

      Asigurarea confortului termic, atît iarna cît şi vara.

      Conservarea energiei termice

      Experimental s-a demonstrat ca intr-o incapere construita cu ISOSPAN s-a ridicat temperatura la +22.C, a fost decuplata sursa de caldura si a fost supusa la o temperatura exterioara de -10.C; temperatura interioara a scazut cu 2.C in 14 zile oscilatii zi si noapte.

      Inmagazinare optima a caldurii

      Ambient optimizat, armonios in toate anotimpurile si alternantele zi-noapte si o utilizare eficienta a energiei solare pasive prin intermediul miezului de beton cu bune proprietati de inmagazinare a caldurii.

      Cea mai bună izolare termică şi izolare fonică masivă.

      Pereţi calzi şi uscaţi.

      Valorile conductivităţii termice foarte bune ale betonului de lemn („manta de lemn caldă") şi capacitatea optimă de  absorbţie/disipare a umidităţii garantează un confort climatic ridicat şi condiţii de locuire agreabile.

      Greutate volumetrică ridicată a peretelui de beton.

      Cu cât este mai ridicată greutatea volumetrică a peretelui, cu atât sunt mai bune proprietăţile de izolare fonică. Cărămida uşoară ISOSPAN atinge în combinaţie cu umplutura de beton o greutate volumetrică ridicată, ceea ce permite obţinerea, chiar şi la pereţi mai puţin groşi, unor proprietăţi fonoizolante remarcabile. Miezul de beton constituie elementul de bază pentru asigurarea portanţei ridicate a pereţilor ISOSPAN. Printr-o astfel de combinaţie se asigură o reducere la minim a stresului cauzat de zgomot.

      Optimizare a climatului

      Varfurile de temperatura, de exemplu in dupa -amiezele calde devara, sunt reduse. Spatiile de locuit ofera un confort mai mare deoarece energia calorica inmagazinata in miezul de beton este eliberata in orele din timpul serii si noptii, cand temperatura este mai scazuta.

      Iarna: utilizarea energiei solare
      Energia solara gratuita este inmagazinata in miezul de beton (in timpul zilei) si disipata ulterior (dupa-amiaza, seara) in spatiile de locuit (flux pozitiv de energie).

      Temperatura la suprafata peretelui
      Temperatura la suprafetele peretilor este optimizata in toate anotimpurile anului, asigurandu-se prin aceasta un raport avantajos din punct de vedere energetic dintre temperatura aerului din mijlocul incaperilor si temperatura suprafetei peretelui.